Мехенді – це гарно і корисно)))

27 лютого 2019 року в гімназії № 9 відбудеться День Мехенді в рамках міжпредметного навчально-дослідницького проекту «Краса&Мода&Стиль».


Мехенді (mehandi), а також менді, мехнді або мінді – це мистецтво розпису тіла візерунками із хни, історія якого налічує багато століть.  Сьогодні це мистецтво широко розповсюджене в усьому світі, особливо в Індії та країнах сходу. Найвірогідніше, що мистецтво розпису хною було поширеним ще в Давньому Єгипті. Там знатні дами прикрашали своє тіло і нігті малюнком.
Є у мехенді й інше призначення — захист. В орнаментах та образах зашифровані символи, які повинні відлякувати злих духів і притягати до молодої пари увагу та прихильність добрих божеств, які обіцяють багатство та багатодітність новій родині.
В Європу менді прийшло нещодавно – у 90-х роках ХХ століття. Було це пов’язане із тим, що самої хни годі було дістати, а в крамницях продавали тільки ту, яка годилась для фарбування волосся. В Україні воно популярне в теплу пору року, коли малюнок видно на руці чи рамені.
У Східних країнах прийнято робити лише рослинний і геометричний орнамент, зображувати людей чи тварин забороняє релігія. Кожен малюнок хною має своє значення і несе певну духовну силу.
Виноградна лоза символізує відданість.
Восьмикутник — захист з усіх боків світу (північ, південь, захід, схід і змішані напрямки).
Зерно — достаток у домі.
Хрест — джерело, зв’язок між небом і землею.
Коло — виток життя.
Крива лінія — успіх, подолання труднощів.
Ліана — наполегливість, успіх у починаннях.
Місяць (півмісяць) символізує неземну красу.
Тризуб на тілі чоловіка — воля, цілеспрямованість, героїзм; на тілі жінки — материнське начало, внутрішня сила, енергія.
Трикутник — захисник від стихійних лих, хвороб і занепокоєння.
Фрукти — безсмертя.
Квітка лотоса приносить удачу й успіх.
Квіти — нове життя, світле майбутнє.
Тож запрошуємо учнів 5-11 класів долучитися до проведення Дня Мехенді))))
Будьте гарними без шкоди для здоров’я)))

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Незабутній День капелюхів)))

#КрасивоМодноСтильно або Як ми ДІЯЛИ?..

День фантазії та творчості)))